Кіберполіція затримала шахраїв, які обманювали банківські термінали

Читать на русском
Служба безпеки ПриватБанку давно скаржилася правоохоронцям на шахраїв, які навчилися обманювати банківські термінали для поповнення рахунку.

Кіберполіція спільно з СБУ затримала злочинне угрупування, яке спеціалізувалося на махінаціях з банківськими терміналами самообслуговування.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Слово і Діло».

Служба безпеки ПриватБанку давно скаржилася правоохоронцям на шахраїв, які навчилися обманювати банківські термінали для поповнення рахунку.

Служба безпеки ПриватБанку давно скаржилася правоохоронцям на шахраїв, які навчилися обманювати банківські термінали для поповнення рахунку. Зловмисники виготовили спеціальну купюру номіналом 500 гривень, з допомогою якої поповнювали свої рахунки в банку.

Термінал брав банкноту, проводив операцію зарахування грошей, але далі спрацьовував запобіжник, і купюра поверталася власнику. Таким чином за допомогою одного терміналу шахраї могли збагатити себе на суму від 5 до 170 тисяч гривень. При цьому були дуже обережні й ніколи не використовували один термінал двічі.

Правоохоронці встановили, що злочинці провели майже 400 поповнень своїх рахунків на суму понад 5 млн гривень. Для цього побували в 11 регіонах України.

Зрештою на слід банди вдалося вийти, і півроку поліція збирала докази. Затримали зловмисників на гарячому, коли вони в черговий раз покращували свій матеріальний стан через термінал в Одесі. У банду входили шестеро чоловіків у віці від 23 до 33 років, всі громадяни України. Поліцейські провели 8 одночасних обшуків на території Київської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Під час обшуків в столичному регіоні поліція дізналася, що організатор злочинного угруповання також займався виготовленням фальшивих грошей. «Друкарню» обладнав прямо в квартирі: встановив спеціальне програмне забезпечення, придбав спеціальний папір і виготовив кліше. Фальшивки збував через Інтернет.

Членів банди судитимуть за статтею 190 Кримінального кодексу України - «шахрайство». Їм загрожує до восьми років ув'язнення.

Раніше абоненти викрили українського оператора мобільного зв'язку на шахрайстві.

Також нагадаємо, в Києві затримано шахраїв, які вимагали гроші від імені СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: