Християни святкують Різдвяний святвечір

Читать на русском
За традицією, 24 грудня всі християни, які святкують Різдво за григоріанським календарем, відзначають Святвечір.

За традицією, 24 грудня всі християни, які святкують Різдво за григоріанським календарем, відзначають Святвечір. Католики, протестанти та інші християни західного обряду збираються в сімейному колі, щоб провести цей день разом.

Православне дежавю: наскільки ймовірні чергові наміри створити помісну церкву в УкраїніЧи стане вдалою нова спроба політиків вимолити для України автокефалію і чи можна так подолати розкол між церквами, у своїй колонці розмірковує політичний експерт Валентин Гладких.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У цей день в сім'ях прикрашають ялинки і встановлюють ясла з фігурками немовляти Ісуса і Діви Марії, а також соломою, яка є одним із головних символів Різдва. Яслами в старовину називалися годівниці для худоби. Саме в таку годівницю, застеливши її соломою, і поклала Марія свого новонародженого сина Ісуса.

Ті, хто не встиг сповідатися, йдуть до церкви, яка зазвичай відкрита з самого ранку. Готується святкова вечеря Святвечора, котра за традицією складається з пісних страв. Меса Навечір'я Різдва (Ad Missam in Vigilia) починається, як правило, опівночі. За традицією, під час цієї меси священик кладе до різдвяного вертепу фігурку немовляти Христа.

Раніше в УПЦ КП пояснили, чи змінить Томос дату Різдва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: