Карта ООС: ситуація на сході України на 24 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

23 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил не фіксувалося жодного випадку порушення російсько-окупаційними військами режиму перемир’я.

Минулої доби, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранення.

Водночас, як повідомляє наша розвідка, вчора, 23 грудня, внаслідок порушення правил поводження зі зброєю під час т.зв. «заходів бойової підготовки», один окупант зі складу російсько-окупаційних військ загинув, ще двоє дістали поранення.

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано сім обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Напрямки:

Луганський напрямок

Зокрема двічі окупант порушив режим тиші на цьому напрямку, застосувавши о десятій ранку гранатомети в бік оборонних позицій Об’єднаних сил біля Новоолександрівки, та випустивши десять мін 82 – го калібру по наших укріпленнях в районі н.п. Кряківка.

Донецький напрямок

Тут відбулося п’ять ворожих збройних провокацій. Вогонь противником вівся біля населених пунктів Піски, Кам’янка, Водяне і Тарамчук. Під час цих обстрілів окупант застосував автоматичні та ручні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Тричі українські захисники відкривали вогонь у відповідь, аби придушити вогневу активність противника. Водночас озброєння, яке заборонене домовленостями, нашими військовослужбовцями не застосовувалося.

Станом на цю хвилину ситуація в районах проведення операції перебуває під повним контролем українських військових.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: