У Миколаївській області викрили банду наркодилерів

Читать на русском
Для документування злочинної діяльності підозрюваних поліцейські провели цілий комплекс негласних слідчих дій і ряд оперативних закупівель.

Поліція Миколаївської області ліквідувала діяльність міжрегіональної банди наркодилерів.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції, пише «Слово і Діло».

Для документування злочинної діяльності підозрюваних поліцейські провели цілий комплекс негласних слідчих дій і ряд оперативних закупівель.

Троє людей збували кристалічний метадон, опій і димедрол за допомогою так званих «закладок» по всій території України. На даний час вони затримані в порядку ст. 208 КПК України. Під процесуальним керівництвом Миколаївської місцевої прокуратури № 2 фігурантам повідомлено про підозру у збуті наркотиків, незабаром їм будуть обирати запобіжний захід.

Організатором групи був 27-річний житель Жашкова Черкаської області. Залучивши до «справи» 24-річного жителя Черкас, який виконував завдання оператора, і 19-річного жителя Луганської обл. в ролі «закладчика», чоловік координував і ретельно контролював роботу виконавців.

Спілкуючись із ними виключно за допомогою месенджера, організатор надавав оператору вказівки щодо назви, кількості та обсягу замовлень, а той, у свою чергу, координував дії «закладчика». Останній займався отриманням поштових відправлень від організатора, їх розфасовкою і кур'єрською доставкою до місць призначення, про які дізнавався від оператора. Після оплати за товар, оператор сповіщав клієнтів про місця зберігання «закладок». Гроші за наркотики замовники платили на спеціально відкриті банківські рахунки підставних осіб.

Для документування злочинної діяльності підозрюваних поліцейські провели цілий комплекс негласних слідчих дій і ряд оперативних закупівель.

Правоохоронці одночасно провели 12 обшуків, в тому числі за місцем тимчасового проживання фігурантів у Київській та Черкаській обл. Останні, намагаючись убезпечити себе від викриття, постійно змінювали одну орендовану квартиру на іншу, по території всієї країни, і зупинившись в Миколаївській обл. були затримані місцевими правоохоронцями.

За результатами оперативно-слідчих дій було вилучено 20 закладок ацетильованого опію та димедролу, розфасовані в гумові контрацептиви по 15-20 мл кожна, 121 закладку кристалічного метадону, близько 300 таблеток димедролу і 100 мл концентрату макової соломи, велику кількість сім - і банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та грошові кошти.

Раніше в поліції Києва розповіли про кількість вилучених в цьому році наркотиків.

Також нагадаємо, НАБУ звільнило детектива, у якого знайшли наркотики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: