Трамп планує звільнити голову Федрезерву США

Читать на русском
Глава Білого дому не задоволений політикою глави Федеральної резервної системи, який чотири рази за рік підвищив облікову ставку.

Президент США Дональд Трамп подумує відправити у відставку голову Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 22 грудня, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на чотири джерела.

Трамп прокоментував «шатдаун» у СШААмериканський президент Дональд Трамп висловив надію на те, що припинення роботи федерального уряду США не триватиме довго.

За його даними, глава Білого дому незадоволений рішенням ФРС вчетверте цьогоріч підвищити базову процентну ставку і зберегти темпи скорочення вкладень в облігації та інші цінні папери, які наразі оцінюються в $4,1 трлн.

За словами двох джерел, Трамп повертався до цього питання кілька разів за останні дні. При цьому, як зазначає агентство, ряд радників президента попередили його, що відставка Пауелла буде «катастрофічним кроком».

Нагадаємо, в середу ФРС підвищила базову процентну ставку на 25 базисних пунктів до 2,25 - 2,5%.

Трамп неодноразово критикував Пауелла за політику поступового підвищення базової облікової ставки. В одному зі своїх інтерв'ю президент заявив, що, призначаючи Пауелла на посаду голови ФРС, він вважав, що той буде прихильником збереження низької процентної ставки, однак з розчаруванням з'ясував, що це виявилося не так.

Нагадаємо, раніше Трамп повідомив, що міністр оборони США піде у відставку. Джеймс Меттіс покине пост в кінці лютого 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: