Трамп офіційно оголосив ім'я нового голови ФРС

Читать на русском
Дональд Трамп висунув Джерома Пауелла на посаду глави Федеральної резервної системи. Раніше саме про цього кандидата писала газета WSJ.

Президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про висунення Джерома Пауелла на пост глави Федеральної резервної системи.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

Тепер цю кандидатуру має затвердити сенат.

Виступаючи перед журналістами в Білому домі, Трамп зазначив, що економіка США за останній час досягла «неймовірних успіхів». «Він довів, що може домогтися консенсусу в розумній грошово-кредитній і фінансовій політиці. Судячи з його справ, я впевнений, що у Джерома є мудрість і лідерство, щоб вести нашу економіку», - заявив Трамп. За його словами, на чолі Федерального резерву повинен стояти сильний, цілеспрямований лідер і Пауелл володіє цими якостями.

Раніше Трамп обіцяв, що запропонує нову кандидатуру на посаду глави ФРС 2 листопада. За день до цього оголошення газета The Wall Street Journal повідомила, що Білий дім вже повідомив Пауелла про майбутнє призначення. Повноваження нинішнього глави ФРС Джанет Йеллен, призначеної Бараком Обамою в 2012 році, закінчуються на початку лютого 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: