Карта ООС: ситуація на сході України на 22 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 22 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби, 21 грудня, ворожі обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил не припинялися. При цьому, російсько-окупаційні війська декілька разів вели обстріли з мінометів та гранатометів різних калібрів. Захисники України адекватно вели оборонні дії. Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими оборонцями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом 21 грудня ворог здійснив 7 прицільних обстрілів позицій захисників України.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші тричі.

Об 11:35 з боку окупованого смт Сентянівка ворог випустив декілька мін калібру 120 мм по захисникам Кримського. Пізніше, з 20:15, з цього ж напрямку окупанти випустили ще 13 мін калібру 82 мм та вели обстріли з АГС та великокаліберних кулеметів. Наші оборонці Кримського застосували у відповідь чергові вогневі засоби та придушили ворожу активність.

У цей же час підрозділи Об’єднаних сил поблизу Новотошківського зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 120 мм.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 4 прицільні обстріли.

Важке озброєння окупанти тут не застосовували. Поблизу Чермалика, Лебединського, Новомихайлівки та Гнутового захисниками України зафіксовано застосування російсько-окупаційними військами гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння, не порушуючи Мінських угод.

Втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби серед наших Українських військових немає.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 22 грудня

З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 провокаційний обстріл на приморській ділянці нашої оборони.

Після 03:20 ночі окупанти застосували по наших захисниках Гнутового АГС та великокаліберні кулемети. Ворог вів обстріл з боку окупованого села Заїченко.

Втрат внаслідок бойових дій від початку цієї доби серед наших Українських героїв немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: