Карта ООС: ситуація на сході України на 18 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 18 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби, в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях,Минулої доби, 17 грудня, російсько-окупаційні війська дещо зменшили кількість обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил. При цьому, окупанти важке озброєння не застосовували, а вели провокаційні обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння. Основна активність ворога проявлялася у темну пору доби. Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими оборонцями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом вчора російсько-окупаційні війська здійснили 7 прицільних обстрілів позицій захисників України.

Напрямки:

Луганський напрямок

Окупанти двічі порушували режим тиші. Бойові дії велися з 18:35 в районі Луганського, та після 21:35 поблизу Кримського. Ворог вів нетривалі обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил з метою збереження життя та здоров’я особового складу, придушували ворожу вогневу активність черговими вогневими засобами. Вчергове зазначимо, що захисники України адекватно застосовують у відповідь штатне піхотне озброєння, не порушуючи Мінських угод.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська вели обстріли минулої доби 5 разів.

З 03:00 ночі ворог вів півгодинний обстріл з гранатометів в бік оборонців села Гнутове. Вдень окупанти активності не проявляли, проте з 17:35 розпочали збройні провокації з гранатометів різних типів та стрілецької зброї. Ворожі обстріли зафіксовано в районах н.п. Мар’їнка, Тарамчук, Гнутове та Славне.

Захисники України декілька разів вели вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби серед наших Українських військовослужбовців немає.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 18 грудня

З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 провокаційні обстріли.

Одразу з опівночі окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі н.п. Чермалик, та після 03:00 ночі застосували гранатомети поблизу села Славне.

Сьогоднішній ранок відзначився черговим фактом застосування російсько-окупаційними військами важкого озброєння, яке б мало бути давно відведене на визначені відстані згідно з Мінськими угодами.

З 07:12, протягом півгодини, ворог здійснив 8 артилерійських пострілів з артилерії калібру 152 мм та випустив 4 міни калібру 120 мм по наших оборонцях Новотошківського. Російсько-окупаційні війська вели вогонь з напрямку окупованого міста Кадіївка. Вогонь у відповідь підрозділи Об’єднаних сил не відкривали, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Окрім цього, з 11:00 окупанти відкривали вогонь з гранатометів по позиціях захисників України поблизу Лебединського.

Втрат від початку цієї доби внаслідок бойових дій серед наших Українських героїв немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: