План роботи Ради: питання нацбезпеки та законопроект про адвокатуру

Читать на русском
Верховна Рада має намір розглянути ініціативи щодо продовження мораторію на сільськогосподарські землі і законопроект про протидію буллінгу в другому читанні.

Верховна Рада має намір розглянути ініціативи щодо продовження мораторію на сільськогосподарські землі і законопроект про протидію буллінгу в другому читанні.

Про це свідчить план роботи ВРУ на 18-21 грудня, опублікований на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Рада розірвала договір про дружбу між Україною та РФ: як голосували нардепиДоговір про дружбу між Україною та Росією припинить дію з 1 квітня 2019 року. Хто в Раді підтримав це рішення – на інфографіці.

У вівторок, 18 грудня, народні обранці планують почати роботу з питань нацбезпеки і оборони. У тому числі на розгляді законопроект про кримінальну відповідальність за наругу над могилами учасників АТО і ООС і штрафи за носіння форми військовослужбовців людьми, які не мають на це право.

Далі - блок включення до порядку денного сесії, там, зокрема - 12 законопроектів про продовження мораторію на продаж с/г земель. У другому читанні намір розглянути законопроект про протидію буллінгу, а також про підвищення штрафів за ігнорування ременів безпеки.

До плану роботи включили законопроект про детективну діяльність для повторного розгляду з пропозиціями президента. Крім того, парламенту пропонують відстрочити до 2020 року набуття чинності закону про посмертне донорство.

На порядку денному ряд проектів постанов про перейменування ряду сіл і міста Переяслав-Хмельницький Київської області.

У першому читанні народні обранці мають намір розглянути президентський, позначений як невідкладний, законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність. Також для розгляду в першому читанні підготували основний і альтернативний законопроекти про заборону на викладку тютюнових виробів на вітринах.

Депутати планують розглянути проекти постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої районів в Луганській, Донецькій, Тернопільській та Полтавській області.

Середа, 19 грудня - день ратифікацій. Рада має намір узгодити меморандум з Австрією про взаємний доступ на ринки праці членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ, внести зміни в угоду з Туреччиною про уникнення подвійного оподаткування. Також планують внести зміни до Конвенції Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням. У другій половині дня народні депутати працюватимуть в комітетах, фракціях і групах.

У четвер, 20 грудня, робочий день у Верховній Раді розпочнеться з питань паливно-енергетичного комплексу. Зокрема, на розгляді народних обранців дев'ять варіантів законопроектів про конкурентних умовах виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії. Крім того, в плані роботи законопроекти про використання ядерної енергії, питання аграрної політики і поводження з побутовими відходами.

Депутати мають намір розглянути ратифікацію угоди зі Сполученими Штатами для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA) і українським законодавством у зв'язку з цим. У другому читанні планується розгляд проекту змін до законодавства щодо діяльності Державного бюро розслідувань.

У пленарну п'ятницю, 21 грудня, традиційно відбудеться Година запитань до уряду і зачитають депутатські запити.

Раніше Рада прийняла бюджетне планування на три роки.

Також нагадаємо, Рада розірвала договір про дружбу з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: