У Нацбанку назвали ризики уповільнення зростання економіки

Читать на русском
Розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Темп зростання ВВП України в 2019 році знизиться до 2,5% через жорстку монетарну та фіскальну політику, а також уповільнення зростання економік основних торговельних партнерів України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється у Звіті про фінансову стабільність НБУ, опублікованому в понеділок, 17 грудня.

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП УкраїниЕксперти фонду спрогнозували істотне уповільнення зростання української економіки в 2019 та 2020 роках.

Відзначається, що додаткові фактори ризику - ймовірне погіршення умов торгівлі і входження країни у виборчий період.

У той же час, в Нацбанку нагадали, що в III кварталі 2018 року зростання реального ВВП сповільнилося до 2,8%. У IV кварталі очікується прискорення, що дозволить за підсумками року досягти приросту економіки 3,4%.

«Головним двигуном зростання економіки залишається приватне споживання домогосподарств, підтримуване збільшенням реальної заробітної плати і обсягів переказів з-за кордону. Підвищення доходів населення і надалі визначатиме приріст ВВП, а також сприятиме зростанню заощаджень та попиту на банківські кредити. Однак воно буде сповільнюватися через жорстку фіскальну політику і більш помірну конкуренцію на внутрішньому ринку праці», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, уряд очікує зростання ВВП в 2018 році на 3,2%, на 3,0% в 2019 році і на 3,8% в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: