Карта ООС: ситуація на сході України на 16 грудня

Читать на русском

Протягом минулої доби, 15 грудня, російсько-окупаційні війська не припиняли обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Окрім цього, внаслідок бойових дій отримав поранення один наш військовослужбовець. Наразі йому надається уся необхідна кваліфікована допомога у військовому мобільному госпіталі.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська провели 2 обстріли вдень та пізно ввечері.

О 14:20 в районі Станиці Луганської зафіксовано черговий ворожий обстріл зі стрілецької зброї з напрямку окупованої Миколаївки. Зазначимо, що російсько-окупаційні війська не припиняють свідомо порушувати тут режим тиші з метою зриву давно запланованого розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Натомість, підрозділи Об’єднаних сил у повній мірі дотримуються режиму припинення вогню поблизу Станиці Луганської.

Окрім цього, з 22:15, протягом десяти хвилин, окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм та вели обстріл з великокаліберного кулемета по оборонцям Кримського. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, захисники України адекватно застосували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінських угод.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська вели обстріли 10 разів.

Ворог неодноразово застосовував по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі н.п. Гнутове, Водяне, а також поблизу Чермалика, Новомихайлівки та Лебединського.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська випустили по декілька мін калібрів 120 та 82 мм по захисниках Гнутового, та з 82-го калібру – по оборонцях Водяного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: