Водіїв попереджають про ожеледицю на дорогах

Читать на русском
За прогнозом синоптиків, вночі очікується невеликий сніг, вдень без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

На дорогах столиці в суботу, 15 грудня, очікується ожеледиця. КМДА порадила пішоходам бути обачними, пересуваючись містом.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської держадміністрації, передає Слово і Діло.

Так, за прогнозом синоптиків, вночі очікується невеликий сніг, вдень без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі -4… -6, вдень -2… -4 морозу.

«З метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, управління з питань цивільного захисту КМДА закликає киян бути обережними, пересуваючись містом», - зазначили в КМДА.

Також відомство оприлюднило список порад для водіїв і пішоходів на випадок ожеледиці.

Зокрема, водіям радять дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до аварійних ситуацій. Рекомендовано при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму, а також не забувати увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі.

Відзначимо, в Державній службі з надзвичайних ситуацій зазначають, що транспортне сполучення на дорогах державного та місцевого значення забезпечено.

Також, в МОЗ опублікували правила поведінки в морозну погоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: