Франція має намір оголосити мораторій на підвищення паливних податків

Читать на русском
Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп має намір оголосити в країні мораторій на зростання паливних податків.

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп має намір оголосити в країні мораторій на зростання паливних податків. Крім того, скоро буде озвучена ще низка заходів для виходу з кризи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Унаслідок протестів у Франції загинули три людиниУ ніч на неділю на півдні Франції сталася смертельна ДТП через барикади протестуючих жовтих жилетів.

Повідомляється, що прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп намагався знайти компроміс із протестувальниками, проте вони скасували переговори, після чого акції «жовтих жилетів» активізувалися з новою силою.

Водночас джерела Reuters в уряді підтверджують, що готується рішення про припинення підвищення цін на паливо. Передбачається, що Філіпп офіційно оголосить про це рішення у вівторок.

За даними Agence France-Presse, йдеться про мораторій на підвищення податків на паливо. Також видання уточнює, що прем'єр оголосить про це на зустрічі з депутатами партії «Вперед, республіко».

Нагадаємо, на вихідних президент Франції Еммануель Макрон закликав протестувальників до переговорів з урядом.

Рух «жовтих жилетів» виник на просторах соцмереж, перший масовий протест відбувся 17 листопада й тривав ще тиждень у вигляді невеликих акцій та одиничних страйків. Друга хвиля маніфестацій охопила Францію 24 листопада, центром протестів став Париж.

За даними поліції, в акціях узяли участь до 400 тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: