З'ясувалося, коли зростуть тарифи на опалення для населення

Читать на русском
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення тарифів на тепло для 18 із 26 запланованих постачальників.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення тарифів на тепло для 18 із 26 запланованих постачальників.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко на своїй сторінці в Facebook.

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

Тарифи інших 8 ліцензіатів будуть розглянуті 11 грудня.

«Тарифи розглядалися за зверненням ліцензіата, після проведення відкритих обговорень на місцях за участю органів місцевої влади й суспільства», – повідомила Кривенко.

Голова комісії запевнила, що середній відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсоток зростання вартості газу – 23,5%. Нові тарифи мають набути чинності з 1 січня.

Раніше в «Нафтогазі» підрахували, що кияни мало платять за світло.

Також Міністерство торгівлі і економічного розвитку у вересні оприлюднило консенсус-прогноз щодо економіки України до 2021 року. Зокрема, експерти виділили головні ризики економіки в цей період серед них неотримання фінансування від Міжнародного валютного фонду, низький темп реформ, посилення загроз національній безпеці країни.

«Слово і Діло» ж виділило два головних для українців показники – тарифи та мінімальну зарплату – й з'ясувало, як вони зміняться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: