У Росії померла відома правозахисниця

Читать на русском
Одна із засновників і голова Московської Гельсінкської групи, правозахисниця Людмила Алексєєва померла на 92-му році життя.

Одна із засновників і голова Московської Гельсінкської групи, правозахисниця Людмила Алексєєва померла на 92-му році життя.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Ради з прав людини при президентові РФ.

Як зазначається, Алексєєва померла в московській міській клінічній лікарні № 15. Причина її смерті не називається.

«Останнім часом їй було вже важко справлятися з хворобою, але дух її, як завжди, був набагато міцніше тіла і набагато сильніше будь-яких хвороб. Ще вчора і позавчора вона давала доручення своїй помічниці Олені Бліновій, і ці доручення стосувалися допомоги іншим людям. Вона залишалася правозахисником до останніх хвилин, вона дійсно поклала своє життя за життя інших», - заявив глава РПЛ РФ Михайло Федотов.

Зазначимо, Алексєєва народилася 20 липня 1927 року. Була членом-засновником МГГ.

Вона брала участь у правозахисних виступах починаючи з перших протестів проти арешту і засудження у 1966 році письменників А. Синявського і Ю. Даніеля, які публікували свої книжки за кордоном в обхід цензури. Стала одним з ініціаторів надання матеріальної допомоги політичним в'язням і їхнім родинам.

Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ України Микола Макаревич помер 28 вересня на 78-му році життя.

Також помер відомий український кінорежисер. На рахунку Олександра Коваля понад 80 фільмів, також він очолював кафедру кінорежисури в Інституті Карпенка-Карого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: