В Україні зарплата чоловіків вища, ніж жінок

Читать на русском
Президент Порошенко розповів про проблеми гендерної нерівності у країні. Зокрема, жінки отримують нижчу зарплату і пенсію.

В Україні зберігається різниця в оплаті праці жінок і чоловіків.

Про це у п'ятницю, 7 грудня, заявив президент Петро Порошенко під час Другого Українського жіночого конгресу, повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Президент заявив про необхідність зробити конкретні кроки для ліквідації цього негативного явища.

«Досі залишається ще багато проблем із гендерною нерівністю, які необхідно врахувати. Одна з них - це різниця в оплаті праці», - сказав Порошенко.

За його словами, середня оплата праці чоловіків на 21% вища від середньої оплати праці жінок, хоча порівняно із 2016 роком ця різниця скоротилася на 4%.

«Наслідки нерівності серйозні - пенсія жінок сьогодні на третину менша від пенсії чоловіків. Це неприйнятно в умовах, коли у структурі бідного населення, де переважають пенсіонери, 65% - жінки. Така статистика свідчить про необхідність вжити конкретних заходів для їх подолання вже зараз», - підкреслив президент.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав дикістю ситуацію, коли жінки отримують меншу зарплату, ніж чоловіки.

Раніше в Києві затримали іноземців, які грабували жінок.

Нагадаємо, в Україні зросла середньомісячна зарплата. У третьому кварталі 2018 року вона становила 9,063 тис. грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: