У Парижі закриють Ейфелеву вежу через акції протесту

Читать на русском
У Парижі через масові акції протесту жовтих жилетів закриють одну з головних пам'яток французької столиці - Ейфелеву вежу.

У Парижі через масові акції протесту «жовтих жилетів» закриють одну з головних пам'яток французької столиці - Ейфелеву вежу.

Як повідомляється в офіційному Twitter паризької пам'ятки, Ейфелева вежа не буде працювати для відвідувачів в суботу, 8 грудня, пише «Слово і Діло».

Трамп позловтішався над заворушеннями у ФранціїАмериканський лідер розкритикував Паризьку хартію про клімат, заявивши, що вона піднімає ціни на енергію для відповідальних країн.

«Через демонстрації, які будуть проходити в Парижі, Ейфелева вежа буде закрита для відвідувачів в суботу, 8 грудня», - йдеться в повідомленні.

Крім того, поліція рекомендувала закрити через можливе зростання насильства під час демонстрацій музеї та інші культурні об'єкти та визначні пам'ятки, в тому числі Великий палац, Паризьку Оперу і магазини в центрі Парижа.

На 8 грудня заплановано акцію протесту «жовтих жилетів». Правоохоронці очікують, що демонстрації будуть супроводжуватися насильством і безладами.

В останні тижні Париж і всю Францію охопили масові акції протесту через різке підвищення цін на паливо.

Вулиці Парижа перетворився на арену вуличних протистоянь: учасники протестів споруджували барикади, палили автомобілі, били вітрини, вступали в сутички з поліцією і групами інших протестувальників.

Крім зниження цін на паливо, французи вимагають зниження податків і підвищення мінімального розміру оплати праці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: