Трамп позловтішався над заворушеннями у Франції

Читать на русском
Американський лідер розкритикував Паризьку хартію про клімат, заявивши, що вона піднімає ціни на енергію для відповідальних країн.

Президент США Дональд Трамп прокоментував заворушення у Франції через підвищення цін на пальне.

Про це американський лідер написав у Twitter, пише «Слово і Діло».

Трамп не передумав виходити з кліматичної угодиСпікер Білого дому Сара Сандерс спростувала інформацію ЗМІ про те, що президент США Дональд Трамп передумав виходити з Паризької угоди по клімату.

«Я радий, що мій друг Еммануель Макрон і протестувальники в Парижі погодилися з висновком, до якого я дійшов два роки тому. Паризька хартія виключно помилкова, тому що воно піднімає ціни на енергію для відповідальних країн і одночасно вибілює деяких з найгірших забруднювачів у світі», - заявив Трамп.

Політик також зазначив, що на посаді президента він «домігся поліпшення навколишнього середовища в США і не бажає перекладати на американців витрати на очищення забруднень в інших країнах».

Нагадаємо, 2017 року США вийшли з Паризької угоди з клімату. Вона була укладена 2015 року і передбачає виділення 100 мільярдів доларів країнам, що розвиваються, для розв’язання кліматичних проблем. Угода стала заміною Кіотському протоколу, який був ухвалений у 1997 році.

У Франції кілька тижнів проходили масові протести «жовтих жилетів» - найбільші заворушення за останні десять років. Учасники протестів вимагали зниження цін на пальне. В результаті влада Франції відклала на шість місяців підвищення зборів на бензин і дизельне пальне.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: