Бойовики на Донбасі накопичують важке озброєння – ОБСЄ

Читать на русском
Також спостерігачі зафіксували реактивні системи залпового вогню Град, гаубиці Жаба та Гвоздика.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала поблизу окупованих районів Луганської області важке озброєння бойовиків, серед яких реактивні системи залпового вогню «Град», гаубиці «Жаба» та «Гвоздика».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 19 листопада.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 листопадаСитуація на сході країни станом на 20 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Повідомляється, що спостерігачі СММ виявили неподалік від Кришталевого (колишній Червоний Промінь) 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм), а також 4 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 4 буксирувані гаубиці (Д -30 «Жаба», 122 мм) західніше Луганська.

Також працівники ОБСЄ відзначили відсутність на постійних місцях зберігання важкого озброєння за межами відводу ліній. В звіті йшлося про те, що там не вистачає 13 одиниць РСЗВ (БМ-21), 17 буксируваних гаубиць (шістнадцяти Д-30 і однієї 2А65 «Мста-Б», 152 мм) і 14 самохідних – 2С1, 5 танків (чотирьох Т-64 й одного Т-72).

Наголошується, що спостерігачі СММ вперше зафіксували нові одиниці озброєння.

Нагадаємо, раніше СММ ОБСЄ зафіксувала біля окупованого селища Новоамвросіївське на Донбасі чотири реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».

У СЦКК повідомляли, що бойовики на Донбасі продовжують порушувати угоди про відведення важкої техніки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: