На Луганщині обстріляли два безпілотники ОБСЄ

Читать на русском
По міні-БПЛА, який здійснював політ над об'єктом військового типу поблизу окупованої Кадіївки Луганської області, було здійснено близько 20 пострілів і черг зі стрілецької зброї.

За минулі вихідні безпілотники місії ОБСЄ двічі були обстріляні на Донбасі.

Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

За словами спостерігачів СММ ОБСЄ, 10 листопада по міні-БПЛА, який здійснював політ над об'єктом військового типу поблизу окупованої Кадіївки Луганської області, було здійснено близько 20 пострілів і черг зі стрілецької зброї.

Наступний обстріл зафіксований 11 листопада поблизу підконтрольного уряду України населеного пункту Новотошківське Луганської області. У бік безпілотника на висоті 120 м вистрілили зі стрілецької зброї щонайменше один раз.

Зазначається, що поблизу Новотошківського члени патруля СММ бачили як мінімум трьох українських військовослужбовців на блокпості, розташованому в 20-30 м на північний захід від місця розташування патруля СММ.

В обох випадках спостерігачі повернули БПЛА і покинули райони.

Нагадаємо, що в ніч на 27 жовтня під час польоту над окупованими територіями Донецької області зник безпілотник СММ ОБСЄ. Перед цим дрон виявив зенітний ракетний комплекс 9К33 Оса і колону в складі семи вантажівок на грунтовій дорозі поблизу кордону з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: