Парламент ухвалив закон про інформацію для споживачів щодо продуктів

Читать на русском
Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 8450 про інформацію для споживачів про харчові продукти.

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 8450 про інформацію для споживачів про харчові продукти.

За проголосував 231 народний депутат, пише «Слово і Діло» 6 грудня.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 4-7 грудняВерховна Рада цього тижня розблокує підписання держбюджету-2019 і розгляне блок аграрних питань.

Законопроект представив нардеп від БПП, представник комітету з питань аграрної політики Петро Юрчишин.

«Проект закону передбачає комплексне врегулювання всіх питань, пов'язаних із наданням споживачам інформації про харчові продукти. При цьому кількість підзаконних актів, необхідних для запровадження нового підходу до надання інформації для споживачів, є мінімальною. Проектом закону забороняється використання інформації, яка може ввести споживачів в оману. Зазначена заборона поширюється на рекламування та подання харчових продуктів», - сказав Юрчишин.

За його словами, найважливіший аспект, регульований законопроектом, - це надання точної, достовірної та зрозумілою громадянину інформації про харчові продукти.

Законопроект передбачає уніфіковані правила для оператора ринку з надання споживачу інформації про харчові продукти. Очікується, що це дозволить забезпечити правову визначеність і зменшити адміністративний тягар на операторів ринку.

Раніше стало відомо, що Рада призначила президентські вибори на 31 березня.

Також нагадаємо, Рада передбачила переобладнання судів для доступу осіб з інвалідністю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: