Протести у Франції: чоловік з гранатою вимагав зустрічі з Макроном

Читать на русском
За дні масштабних протестів «жовтих жилетів» проти підвищення цін на пальне у Франції двоє людей загинули і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості.

На заході Франції заарештували озброєного гранатою чоловіка, який вимагав для демонстрантів зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це пише BBC, передає Слово і Діло.

Зловмисник, одягнений в люмінесцентний жилет, здався після декількох годин переговорів у місті Анже. Цей інцидент стався перед запланованими на 24 листопада в Парижі масовими демонстраціями «жовтих жилетів».

Минулої суботи протести зупинили велику частину Франції, оскільки 300 000 чоловік блокували дороги, протестуючи проти підвищення цін на пальне в країні.

Поліція вперше отримала повідомлення про інцидент в Анже приблизно о 16:45 за місцевим часом в п'ятницю, причому чоловік здався тільки до 22:30.

За словами місцевої поліції, 45-річний чоловік тримав в руках гранату, вимагаючи, щоб «жовтих жилетів прийняли в Єлисейському Палаці», офіційній резиденції президента в Парижі.

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

Вибуховий пристрій не був підробленим, заявили в поліції, тому «існував реальний ризик» для оточуючих. Мітингувальники відмежувалися від невідомого чоловіка. У суботу учасники протесту почали блокувати дороги, як і в минулі вихідні.

За дні масштабних протестів «жовтих жилетів» проти підвищення цін на пальне у Франції двоє людей загинули і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Макрон наполягає на підвищенні акцизів на пальне. Він заявив, що намагається «змінити звички», відучуючи французів від викопного пального, а цей процес «ніколи не буває простим».

Очікується, що по всій країні відбудеться більше 1500 акцій «жовтих жилетів», як охрестили протестуючих в ЗМІ через обов'язковий атрибут водіїв.

Нагадаємо, рейтинг популярності президента Франції Еммануеля Макрона серед виборців знизився до рекордно низької позначки.

Більше про рейтинги світових лідерів - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: