Зведення штабу ООС 4 грудня: 14 обстрілів, двоє поранених

Читать на русском
За минулу добу, 3 грудня, бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

За минулу добу, 3 грудня, бойовики 14 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 3 грудняСитуація на сході країни станом на 3 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, зокрема, зафіксовано і 4 випадки застосування озброєння, забороненого мінськими угодами... В ході бойових дій, поранення отримали двоє військовослужбовців Об'єднаних сил», - повідомили в штабі ООС вранці у вівторок, 4 грудня.

Незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції в районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Степове, Авдіївка, Водяне, Славне, Чермалик, Водяне, що на Приазов'ї, і Гнутове. Тут бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як зазначається, НЗФ по опорних пунктах ООС біля Кримського двічі застосували міномети калібру 82-мм, а оборонні укріплення поблизу Пєсків обстріляли ще й з мінометів 120-го калібру.

«Підрозділи котрі оборонялися, брали адекватні заходи для придушення ворожої вогневої активності», - відзначили в штабі ООС.

За даними української розвідки, 3 грудня, трьох бойовиків було знищено, ще троє - поранені. З початку поточної доби, бойовики вогонь у напрямку українських позицій не відкривали.

Раніше пункти пропуску на Донбасі перейшли на зимовий графік.

Також нагадаємо, Червоний Хрест відправив на Донбас чергову гуманітарну допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: