САП досі не витребувала ключовий доказ у справі ЗТМК – ЦПК

Читать на русском
Керівник Центру протидії корупції звинуватив Антикорупційну прокуратуру в похованні справи ЗТМК.
Володимир Сивак

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури досі не витребували виписку за рахунком Запорізького титано-магнієвого заводу в Надра банку, яка підтверджує виведення директором підприємства Володимиром Сиваком 492 мільйонів гривень.

Про це в своєму блозі написав голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, повідомляє «Слово і Діло».

«Одним із головних доказів того, що гроші були витрачені не на ЗТМК, а перераховані іншим особам, є банківська виписка. І тут проблема – Спеціалізована антикорупційна прокуратура не надає банківські виписки за рахунком ТОВ «ЗТМК» у Надра банку, що підтверджують виведення Сиваком 492 мільйонів гривень, призначених на модернізацію підприємства», – зазначає голова ЦПК.

За його словами, раніше суд суд не прийняв надану САП виписку за рахунками ЗТМК у Надра банку, оскільки вона була вилучена слідчими Національної поліції з порушенням термінів. Шабунін зазначив, що САП необхідно заново витребувати виписку за рахунками ЗТМК для того, щоб довести провину директора ЗТМК в розтраті 492 млн грн.

«Цього тижня в Запоріжжі відбудуться декілька судових засідань у справі «фірташівського» директора ЗТМК ... Схоже, що справу Сивака планують так само тихо злити. І якщо цього тижня прокурори САП не вживатимуть заходів для надання одного з ключових доказів, ніхто так і не понесе відповідальності за виведені 500 мільйонів на модернізацію комбінату», – вважає активіст.

Нагадаємо, Запорізький суд почав розглядати позов про повернення державі ЗТМК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: