У ГПУ визначилися, хто розслідуватиме справу про землю Ситника

Читать на русском

У Генпрокуратурі вирішили, що інформацію про кримську землю керівника Національного бюро досліджуватимуть поліцейські.
Артем Ситникфото: Reuters

Національна поліція проводить досудове розслідування за фактом можливого декларування недостовірної інформації директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

Йдеться про земельну ділянку дружини Ситника в окупованому Росією Севастополі, що, як пишуть ЗМІ, продали за 900 тисяч рублів. Однак інформація про отримання доходу Ситником не зазначена директором НАБУ в декларації. Замість цього керівник Бюро надалі декларував землю як власність дружини.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України

«Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою розпочате кримінальне провадження щодо подання директором НАБУ Артемом Ситником завідомо недостовірних відомостей у електронній декларації за 2017 рік, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації)», – заначили в ГПУ.

Також, за інформацією прокуратури, здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження доручене Головному слідчому управлінню Нацполіції.

Нагадаємо, САП порушила провадження щодо Ситника через землю в Криму. Раніше директор НАБУ розповів, чи продала його дружина земельну ділянку в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: