Клікмін запропонував ввести на Азов міжнародний контингент

Читать на русском
В українському МЗС вважають, що міжнародне співтовариство має розглядати агресію Росії в Чорному морі як сигнал всьому світу.

Для забезпечення безпеки судноплавства України необхідні елементи міжнародної присутності та міжнародного моніторингу в Чорному і Азовському морях і Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з главою польського МЗС Яцеком Чапутовичем.

Клімкін анонсував припинення низки договорів із РосієюКерівник Міністерства закордонних справ України анонсував припинення ще 40 договорів з Російською Федерацією.

«У ситуації, що склалася для забезпечення безпеки судноплавства нам критично необхідні вдосконалені механізми і елементи міжнародної присутності та міжнародного моніторингу в Чорному і Азовському морях і Керченській протоці», - заявив глава МЗС і додав: «Уявіть собі, на що здатна Росія в Балтійському морі, якщо їй доведеться захищати Північний потік-2?».

На його думку, міжнародне співтовариство повинне розглядати агресію РФ в Чорному морі як сигнал.

«У Росії є Чорноморський і Балтійський флот, і ними керують одні й ті ж люди з Кремля, для яких не існує ніяких червоних ліній», - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що для вирішення конфлікту між Україною і РФ в Керченській протоці необхідно провести зустріч в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: