Прикордонники розповіли, скільки росіян не змогли в'їхати в Україну за три дні

Читать на русском
Тільки протягом учорашнього дня російська сторона не пропустила на свою територію майже 40 українців.

Від початку заборони на в'їзд на територію України громадян РФ прикордонники не впустили у країну 99 громадян Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив керівник прес-служби Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі 112 Україна в суботу, 1 грудня.

Порошенко пояснив заборону в'їзду в Україну чоловікам з РФКиїв запровадив обмеження для в'їзду російських громадян чоловічої статі віком від 16 до 60 років, щоб Москва не формувала в Україні загони приватних армій.

«З початку дії заборони на в'їзд на територію України не пропустили 99 росіян. Більшість із них не могли підтвердити мету своєї поїздки, частина з них не мали відповідних документів для в'їзду в Україну. Ще була частина тих, хто перевищив термін перебування в нашій державі», - зазначив Демченко.

Він додав, що за цей час у напрямку України перетнули кордон понад 780 росіян.

Водночас, незважаючи на заяву російської влади про те, що вона не вводитиме дзеркальних заходів, тільки протягом учорашнього дня російська сторона не пропустила на свою територію майже 40 українців. Загалом за останні три дні ця цифра становить понад 110 осіб.

Нагадаємо, на час воєнного стану Україна не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: