Україна закрила в'їзд чоловікам із Росії

Читать на русском
У зв'язку з воєнним станом Україна закрила в'їзд для чоловіків з громадянством Російської Федерації віком від 16 до 60 років.

У зв'язку з воєнним станом Україна закрила в'їзд для чоловіків з громадянством Російської Федерації віком від 16 до 60 років.

Як пише «Слово і Діло», про це на нараді у президента заявив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, передає кореспондент «РБК-Україна».

Україна запровадила воєнний стан. Чи потрібні такі заходи та чому зараз?Президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні воєнного стану на 30 днів. Про це рішення поговорили з експертами.

За його словами, посилені заходи контролю здійснюється насамперед щодо російських громадян.

«У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. Насамперед щодо громадян Російської Федерації. Не пропускаються громадяни РФ віком від 16 до 60 років чоловічої статі», – заявив Цигикал.

Своєю чергою президент Петро Порошенко зазначив, що ці заходи мають завадити Росії формувати загони приватних армій на українській території.

«Ще раз: чоловіча стать від 16 до 60 років, застосовуються обмеження, крім гуманітарних випадків, що будуть чітко виписані в інструкції», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна заборонила в'їзд до Криму для іноземців. З четверга, 29 листопада, адміністративний кордон з окупованим півостровом можуть перетинати виключно громадяни України. Обмеження діятимуть протягом дії воєнного стану.

Відзначимо, ще вчора повідомлялося, що на кордоні щодо росіян діють посилені заходи контролю.

Як повідомлялося, прикордонники не пустили в Україну понад 30 громадян Російської Федерації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: