Ремонт автотраси державного значення в Миколаївській області не завершили, як обіцяв Порошенко

Читать на русском
Петро Порошенко анонсував відкриття після ремонту траси в Миколаївській області, проте автодорога досі не здана в експлуатацію, незважаючи на повну готовність.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Президент України Петро Порошенко не виконав обіцянку про те, що протягом найближчого місяця буде завершений ремонт дороги державного значення в Миколаївській області Т-15-08, яка проходить територією Вітовського, Снігурівського та Березнегуватського районів.

Таку обіцянку він дав 2 вересня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«У найближчий місяць буде завершений ремонт дороги державного значення Т-15-08. Миколаїв і Снігурівку з'єднає сучасна європейська автотраса, яка служитиме людям десятки років і підвищить логістичний потенціал регіону», – написав Порошенко в Twitter.

Нагадаємо, під час свого візиту до Миколаївської області президент Україні Петро Порошенко, побувавши безпосередньо на трасі, доручив підряднику завершити всі роботи до 1 жовтня 2018 року.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

«Ми звертаємося до вас із проханням погодити використання митних коштів у сумі 6 мільйонів гривень на дорогу Т-15-08. Ця дорога завдовжки 48 кілометрів практично зроблена. Не вистачає фінансування в 4 мільйони гривень. Ми шукаємо кошти з інших джерел, у тому числі з обласного бюджету», – заявив він під час візиту і додав, звертаючись до підрядника: «На 1 жовтня ми приїжджаємо сюди, або я вийду скапом, і ти мені будеш здавати дорогу».

Після поїздки на сторінці президента в Facebook з'явилося повідомлення: «Ще одна дорога в Україні відремонтована! Під час візиту на Миколаївщину проїхався чудовою дорогою Т-15-08 Калинівка-Снігурівка».

Наприкінці вересня 2018 року начальник Служби автодоріг Миколаївської області Андрій Максименко повідомив, що дорога Т-15-08 завдовжки 48 кілометрів практично зроблена, проте для завершення ремонту ще необхідно майже 50 мільйонів гривень.

В середині жовтня голова облдержадміністрації Олексій Савченко зазначив, що ремонт на трасі Т-15-08 Калинівка-Снігурівка завершений у повному обсязі, але область не може прийняти на баланс дорогу через відсутність необхідних коштів.

«Траса Т-15-08 завершена, але ми не можемо сказати, що вона прийнята на баланс, тому що за неї не розрахувалися. Все, що відбувається навколо цієї траси, ми можемо сказати, що ми займаємося оглядом виконаних робіт. Це згідно з чинним законодавством. Якщо говорити по-людськи, то дійсно, вона завершена й нам потрібно розрахуватися», –сказав Савченко.

Він пояснив, що область мала оплатити ремонт траси ще влітку, до візиту президента Петра Порошенка, однак не отримала коштів від митного експерименту й процес застопорився.

Своєю чергою 12 жовтня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що фінансування на ремонт дороги Т-15-08 буде перенесене на 2019 рік. Він пояснив, що через те, що вчасно не були проведені тендерні процедури, ремонт дороги не завершений.

Станом на 19 жовтня 2018 року на інтерактивній карті ремонту доріг в Україні при Міністерстві інфраструктури (https://mtu.gov.ua/intermaр), автотраса Т-15-08 Калинівка- Снігурівка позначена як дорога, на якій тривають ремонтні роботи. Таким чином, обіцянка глави держави отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Порошенко дав 342 обіцянки, з яких 137 виконав, а 83 – провалив.

Нагадаємо, Гройсман повідомив, скільки доріг відремонтували з початку року.

Також ми писали, що СБУ звинуватила «Укравтодор» у розкраданні на десятки мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: