Кабмін повернув Почаївську лавру держзаповіднику

Читать на русском
Споруди Свято-Успенської Почаївської лаври повернуті до складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Кабінет Міністрів України скасував рішення про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область).

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 28 листопада, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У РПЦ відреагували на рішення Мін'юсту щодо Почаївської лавриІнформація, що надходить, свідчить про підготовку масштабного тиску на канонічну Українську православну церкву, вважають в РПЦ

Зокрема, Кабмін скасував відповідне розпорядження від 17 липня 2003 року №438.

Відзначено, що зазначеним документом у 2003 році зі складу заповідника були виключені Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, Архієрейський будинок, дзвіниця та надбрамний корпус.

Раніше 23 листопада комісія Міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської лаври.

Своєю чергою представники УПЦ МП заявили, що Почаївська лавра продовжить користуватися комплексом споруд, попри рішення Мін'юсту. Братія Почаївської лаври вважає рішення Мін'юсту спробою перетворити святиню на музей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: