Президент пояснив обмеження для громадян РФ після запровадження воєнного стану

Читать на русском
Після запровадження режиму воєнного стану громадяни України продовжуватимуть вільно користуватись банківськими послугами та здійснювати поїздки закордон.

Після запровадження режиму воєнного стану громадяни України продовжуватимуть вільно користуватись банківськими послугами та здійснювати поїздки закордон.

Відповідні обмеження будуть введені лише відносно російських громадян, заявив президент України Петро Порошенко під час інтерв'ю українським телеканалам, передає «Слово і Діло».

Порошенко намагався поговорити з Путіним про моряківПетро Порошенко заявив, що після захоплення українських суден намагався провести телефонну розмову з Володимиром Путіним.

«Якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами ООС на Сході і незаконно анексованого Криму, ніяких обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться. Проводьте концерти, ходіть у банки. Не треба бігти до крамниці і купувати сірники та сіль», - заявив Порошенко.

За його словами, наразі голові Нацбанку доручено провести роз'яснювальну роботу, щоб пояснити людям, що банки працюватимуть у звичайному режимі.

«Ніяких обмежень щодо зняття депозитів, валютообмінних операціях та поїздках за кордон для громадян України - не буде. Для російських громадян ці обмеження будуть введені. Я думаю, що це цілком виправдано», - додав президент.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що вирішив запровадити в Україні воєнний стан через те, що Україна знаходиться під загрозою повномасштабної війни з Росією.

Також президент заявив, що Росія у кілька разів збільшила присутність військової техніки вздовж українсько-російського кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: