У Харкові та Одесі пікетують консульства РФ

Читать на русском
У Харкові та Одесі активісти пікетують консульство Російської Федерації через ситуацію в Азовському морі.

У понеділок, 26 листопада, в Харкові активісти пікетують консульство Російської Федерації через ситуацію в Азовському морі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє NewsRoom.

Агресія РФ в Азовському морі: до чого призведе конфліктРосійська агресія в Керченській протоці не призведе до ескалації ситуації на Донбасі, а Україна використає цю ситуацію для отримання дивідендів.

Активісти вимагають звільнити українських моряків, що потрапили вчора в полон під час захоплення українських кораблів в Азовському морі.

У той же час, в Одесі проходить акція протесту біля посольства Російської Федерації через обстріл кораблів Військово-морських сил ЗС України в Керченській протоці.

Біля будівлі посольства знаходиться близько сотні людей. Також присутні правоохоронці. Також повідомляється, що деякі активісти наклеїли на паркан диппредставництва наклейки з синьо-жовтим прапором. Крім цього, почалися сутички, активісти кілька разів кидали петарди.

Поліція Одеської області переведена на посилений режим несення служби. Правоохоронці проводять поверхневий огляд громадян для недопущення пронесення заборонених предметів.

Як писало «Слово і Діло», російські ЗМІ назвали імена деяких захоплених українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада військово-морські сили ЗСУ повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

У результаті, за даними ВМС, росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців.

За результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просив Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: