Порошенко закликав підтримати українську громаду в Росії

Читать на русском
Світовий конгрес українців у Києві. Глава держави виступаючи розповів, що в РФ нелегко бути українцем.

Президент Петро Порошенко закликав підтримати українську громаду в Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив 25 листопада під час виступу на відкритті XI Світового конгресу українців у Києві.

Кучма розповів, що обміну заручниками до виборів в Україні не будеДо президентських виборів 2019 року просування в питанні обміну заручниками на Донбасі очікувати не слід

«Давайте згадаємо про українську громаду в Росії, яка є частиною СКУ. Я закликаю у різний спосіб підтримувати її. В РФ тепер дуже нелегко бути українцем, може, найскладніше, ніж будь-де. Кожен українець, що вивішує український прапор, співає український гімн, роз'яснює росіянам, чий Крим - потребує нашого захисту та підтримки», - зазначив Порошенко.

Він також оцінив зусилля СКУ у «доведенні до світової громадськості правдивої інформації про війну, яку Росія розв’язала проти України».

«Про політв’язнів, утиски прав і свобод людини у Криму, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей ... Закликаю СКУ ще енергійніше продовжувати цю роботу, протистояти спробам Росії добитися зняття з неї санкцій за незаконну анексію Криму і агресію на Сході України», - закликав президент.

Раніше Європейський союз закликав Російську Федерацію та Україну провести обмін заручниками до кінця року.

Також адвокат українського активіста і політв'язня Володимира Балуха Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про його умовно-дострокове звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: