Розмитнення «євроблях»: в «АвтоЄвроСилі» повідомили, чи будуть нові протести

Читать на русском
Ярошевич заявив про часткову перемогу «євробляхерів» в зв'язку з підписанням закону про пільгове розмитнення.

Глава руху АвтоЄвроСила Олег Ярошевич заявив, що рух власників автомобілів на європейських номерах зведе до мінімуму акції протесту, щоб не заважати пересуванню громадян.

Про це написав у Facebook, передає Слово і Діло.

Він заявив про часткову перемогу «євробляхерів» в зв'язку з підписанням закону про пільгове розмитнення.

«АвтоЕвроСила починає новий етап боротьби. Потрібно привести до влади нового президента, поміняти всі відомства та систему. Ми підтримаємо того, хто скасує всі акцизи на автомобілі з Європи, хто перестане вивозити ліс і відмивати бюджетні кошти. Ми хочемо знайти того кандидата, який візьме на себе ці зобов'язання і виконає їх», - повідомив Ярошевич.

Напередодні президент Петро Порошенко підписав закони про розмитнення і про закликав «євробляхерів» припинити акції. За словами президента, всі кошти від цього, від першої і до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду.

Рада схвалила нову модель оподаткування «євроблях»: як голосували нардепиАвтомобілі на єврономерах тепер розмитнюватимуть за новими правилами. Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Нагадаємо, що 8 листопада Верховна Рада України прийняла в другому читанні ці законопроекти. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і підсилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набрання законами чинності.

Як повідомляли ЗМІ, в Україні вартість нових автомобілів зменшиться в залежності від об'єму двигуна, коли вступить в силу закон про зниження акцизу на розмитнення (так званий «закон про євробляхи»).

Як відбувалося голосування за законопроект про розмитнення «євроблях» - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: