Суд у РФ повернув справу Павла Гриба прокурорам

Читать на русском
У Північно-Кавказькому окружному суді в Ростові в понеділок, 23 липня, розпочався процес у справі українця Павла Гриба, якого звинувачують у тероризмі.

У Північно-Кавказькому окружному суді в Ростові в понеділок, 23 липня, розпочався процес у справі українця Павла Гриба, якого звинувачують у тероризмі.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор», в обвинувальному висновку, зачитаному в суді, йдеться про те, що Павло Гриб діяв під тиском якогось Стефана Капіноса, з яким познайомився в 2013 році.

Російські тюремники не виявили у Гриба ознак побиттяУ Федеральній службі виконання покарань РФ заявили, що українець Павло Гриб не звертався із заявами про побиття і травм у нього не виявлено.

2017 року Павло познайомився з Тетяною Єршовою – російською школяркою із Сочі. Спілкувався з нею скайпом: нібито школярка говорила, що не любить учителів, учнів своєї школи й узагалі росіян. За версією слідства, Гриб підбивав її виготовити бомбу й підірвати під час шкільної лінійки. Тож Грибу закидають схиляння до теракту (ст. 205.1, ч. 1 КК РФ).

Павло Гриб відкинув звинувачення: «Я повністю не згоден зі звинуваченням. Оскільки під час проведення слідства були допущені критичні помилки, які не дозволяють обґрунтувати це звинувачення для того, щоб мати підстави для притягнення до відповідальності».

Його адвокат Марина Дубровіна додала, що під час слідства були допущені серйозні порушення, які не дозволяють продовжувати суд.

Колегія суддів Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові вирішила повернути справу українця Павла Гриба на доопрацювання до прокуратури.

Раніше повідомлялося, що суд у Ростові-на-Дону залишив Павла Гриба під вартою до 20 грудня.

Як відомо, в Росії Гриба звинувачують у тероризмі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: