У Франції почалися масштабні протести проти зростання цін на пальне

Читать на русском
З ранку протестувальники заблокували ряд доріг, в тому числі і кільцеву дорогу в районі Парижа. Через це ряд перевізників ще напередодні скасували свої суботні рейси по країні.

По всій Франції в суботу проходять протести водіїв, які вже ознаменувалися трагічними інцидентами.

Про це повідомляє BFMTV, пише Слово і Діло

Очікується, що по всій країні відбудеться більше 1500 акцій «жовтих жилетів», як охрестили протестуючих в ЗМІ через обов'язковий атрибута водіїв - яскраво жовтий світло відбиваючий жилет.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер, вранці по всій країні зафіксовано понад 1000 акцій, в яких беруть участь 50 тисяч осіб.

З ранку протестувальники заблокували ряд доріг, в тому числі і кільцеву дорогу в районі Парижа. Через це ряд перевізників ще напередодні скасували свої суботні рейси по країні.

Не обійшлося і без інцидентів.

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

У департаменті Ізер жінка везла свою дочку до лікаря, коли побачила натовп протестуючих, які намагалися перешкодити її проїзду. Водій запанікувала і направила автомобіль на людей. В результаті загинув 50-річний чоловік.

Крім того, за даними МВС Франції, незначні поранення отримали 16 осіб, ще один протестуючий отримав серйозні травми в Савойї. Також повідомляється щонайменше про одного травмованого правоохоронця.

Акції спрямовані проти подорожчання пального в країні.

Окремі з організаторів протесту декларують в регіонах декларують готовність йти в Париж, щоб зустрітися з президентом Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, рейтинг популярності президента Франції Еммануеля Макрона серед виборців знизився до рекордно низької позначки в 34%.

Більше про рейтинги світових лідерів - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: