ФСБ заборонила українській журналістці в'їзд до Криму

Читать на русском
Українській журналістці Олені Савчук заборонили в'їзд в Російську Федерацію і до окупованого Криму терміном на 10 років.

Українській журналістці Олені Савчук заборонили в'їзд в Російську Федерацію і до окупованого Криму терміном на 10 років.

Про це вона сама повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Заборона в'їзду до Криму і РФ на 10 років - до серпня 2028-го. ФСБ береже від мене обороноздатність і безпеку своєї держави», - зазначила журналістка.

Савчук уточнила, що заборона на в'їзд до Росії і до Криму була винесена згідно із пунктом 1 частини 1 статі 27 Федерального закону про порядок виїзду і виїзду із Росії («З метою забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення»). Її затримали при в'їзді на окупований півострів на російському пункті пропуску «Джанкой», зачитали рішення ФСБ та взяли відбитки пальців.

Відзначимо, Міжнародні правозахисні організації і країни Заходу неодноразово звертали увагу на те, що російська влада в Криму перешкоджає діяльності журналістів. Всі вони визнають окупацію і анексію Криму незаконними і засуджують дії Росії.

Раніше засуджений в Білорусі журналіст утік в Україну.

Також нагадаємо, під Полтавою на журналіста Гнапа вилили відро нечистот.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: