Рада ухвалила другий законопроект за бюджетом-2019

Читать на русском
Верховна Рада України в рамках бюджету-2019 ухвалила законопроект № 9260 Про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Верховна Рада України в рамках бюджету-2019 ухвалила законопроект № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Як пише «Слово і Діло», за документ після багатьох провальних рейтингових голосувань у другому читанні проголосували 236 парламентарів.

Бюджет-2019: Рада розглядає поправки до Податкового кодексу – трансляціяПісля ухвалення змін до Податкового кодексу Верховна Рада України приступить до розгляду бюджету.

Це другий закон з пакету бюджету-2019.

Законом збільшуються з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9 відсотків. При цьому встановлюється нульова ставка акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.   Раніше Податковий комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект 9260 в цілому.

Як повідомлялося, перший закон з пакету бюджету-2019 був ухвалений у другому читанні близько 17:00 четверга, а саме Рада схвалила законопроект №9084 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу».

Нагадаємо, глава фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що за проект державного бюджету на 2019 рік не проголосують фракції «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка та «Опозиційний блок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: