ВР не ухвалила законопроект із «бюджетного пакета»: чи голосуватимуть за головний кошторис

Читать на русском
Голосування депутатів ставить під загрозу весь бюджетний процес, у тому числі ухвалення проекту закону про державний бюджет на 2019 рік.

У четвер, 22 листопада, Верховна Рада перенесла розгляд законопроекту зі змінами до Бюджетного кодексу (№9284) з «бюджетного пакета» на вечірнє засідання після двох невдалих спроб підтримати його.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наразі в залі складно знайти компроміс», – констатував спікер парламенту Андрій Парубій.

При цьому він кілька разів наголосив: відсутність достатньої кількості голосів на підтримку цього законопроекту ставить під загрозу весь бюджетний процес, зокрема ухвалення проекту закону про державний бюджет на 2019 рік.

Комітет із питань бюджету рекомендував народним депутатам ухвалити його в цілому, повідомив голова підкомітету з питань бюджетної політики та вдосконалення положень Бюджетного кодексу Костянтин Іщейкін. З розглянутих 185 депутатських поправок до законопроекту комітет врахував 60.

Законопроект, зокрема, передбачає розширення можливостей для здійснення місцевих зовнішніх запозичень, встановлюючи відповідні повноваження окремо для міських та обласних бюджетів, а також урегулює питання цільового використання рентної плати на спеціальне використання лісових ресурсів, на охорону та захист лісів.

Крім цього, законопроект пропонує уповноважити Рахункову палату здійснювати аудити місцевих бюджетів у частині виконання ними делегованих повноважень з урахуванням поглиблення процесів централізації в різних сферах суспільного життя, зазначив Іщейкін.

Нагадаємо, Верховна Рада працюватиме на вечірньому пленарному засіданні в четвер до ухвалення державного бюджету на 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: