Денісова анонсувала відкриття представництв омбудсмена в кожній області

Читать на русском
Людмила Денісова анонсувала відкриття представництв омбудсмена в кожній області України з 2019 року.

З 2019 року представництва українського омбудсмена будуть відкриті в кожній області країни.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 20 листопада, повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Facebook.

«З наступного року ми розширюємо регіональну мережу представництв Уповноваженого з прав людини. З 2019 року такі представництва будуть відкриті в кожній області», - анонсувала вона, інформуючи про зустріч із доповідачами моніторингової місії ПАРЄ - Джеймсом Гроздановим і Альфредом Хеером.

Також, зі слів Денісової, щоб забезпечити право українців на вільний вибір, по всій країні під час президентських виборів навесні працюватимуть 17 громадських моніторів.

«Під час президентських виборів ми спільно з Опорою будемо аналізувати діяльність правоохоронних органів і судів з розслідування виборчих злочинів. Крім того, громадські монітори працюватимуть з електоратом щодо захисту його прав в усіх регіонах України», - зазначила омбудсмен.

До того ж після президентських виборів, додала вона, будуть проведені додаткові навчання для виборчих моніторів і за потреби збільшено їхню кількість під час парламентських виборів восени 2019 року.

Напередодні Денісова заявляла, що на сьогоднішній день в місцях несвободи перебувають близько мільйона українців.

Також повідомлялося, що в омбудсмена Людмили Денісової знайшли незадекларовані мільйони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: