Земля в Криму: суд відкрив провадження за позовом до директора НАБУ

Читать на русском
У столичному окружному адмінсуді розглянуть позов юристів до керівника Національного бюро про недостовірність декларацій.
Артем Ситник

Суд відкрив провадження за позовом ТОВ «Юридична компанія «Студія права» до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника про визнання протиправним невнесення до декларацій продажу земельної ділянки в Криму.

Відповідне рішення ухвалив суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Віталій Амельохін 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України

Як вказується в документі, «Студія права» звернулася з позовом до Ситника про визнання протиправними бездіяльність директора НАБУ, а саме неподання декларацій із достовірними відомостями про право власності землею в Криму, а також отриманні доходу від її продажу в декларації за 2017 рік у розмірі 900 тисяч рублів. Позивач також просить суд зобов'язати Ситника внести достовірні відомості до цих декларацій, у тому числі із зазначенням доходу від продажу землі.

Вивчивши позов і матеріали, суддя Амельохін відкрив провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, Ситник прокоментував інформацію про продаж його дружиною земельної ділянки в окупованому Криму. Раніше суд визнав незаконним рішення про проходження спецперевірки директором НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: