Туреччина погрожує Ґюлену позбавленням громадянства

Читать на русском
Рішення МВС Туреччини про позбавлення громадянства 130 осіб, у тому числі Ґюлена, опубліковано в офіційному віснику уряду.

Лідера течії «Паралельна держава» (FETO) Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує у спробі озброєного перевороту, можуть позбавити турецького громадянства.

Рішення МВС Туреччини про позбавлення громадянства 130 осіб, у тому числі Ґюлена, опубліковано в офіційному віснику уряду Resmi Gazetе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Анадолу».

«Вказані особи будуть позбавлені громадянства, якщо не повернуться в Туреччину впродовж трьох місяців», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, спроба озброєного захоплення влади в країні була зроблена групою військовослужбовців ВС Туреччини в ніч з 15 на 16 липня 2016 року. Тоді загинуло 249 осіб.

У квітні міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив про затримання понад тисячі поліцейських, які нібито були «таємними імамами» руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Прокуратура Туреччини вимагає засудити опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що перебуває в США, до 3,6 тисяч довічних ув'язнень за сукупністю звинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: