«Опоблок» не відмовився від держфінансування партії, незважаючи на обіцянку Вілкула

Читать на русском
Спочатку Опозиційний блок дійсно відмовився від грошей, але потім взяли, пообіцявши направити на допомогу дітям і боротьбу з корупцією.

Народний депутат Олександр Вілкул провалив обіцянку про те, що «Опозиційний блок» не візьме державних грошей, передбачених на фінансування партії.

Відзначимо, що державне фінансування партій, відповідно до закону, почалося з 1 липня 2016 року.

«У злиденній країні, в якій влада позбавила людей роботи, грошей, надії на майбутнє, ще й політичні партії тепер маютьі фінансуватися з державного бюджету. «Народний фронт» має отримати 100 мільйонів, БПП – 99 мільйонів, а «Опозиційному блоку» там 42 мільйони хочуть дати. Я хочу заявити, що «Опозиційний блок» у кожному разі не братиме цих грошей», – запевнив Вілкул у вересні 2016-го.

Вилкул: «Оппоблок» не возьмет государственных денег на финансирование их политсилыСлово і Діло

У жовтні 2016 року Національні агентство з питань запобігання корупції заявило, що партія «Опозиційний блок» дійсно відмовилася від державного фінансування.

Однак уже в січні минулого року Вілкул заявив, що політична сила візьме передбачені кошти. «У 2016 році «Опоблок» єдиний, хто не взяв гроші з держбюджету на партію, але їх розікрали – ані підвищення зарплат, ані підвищення пенсій. У 2017 році ми краще візьмемо й скеруємо на допомогу людям і боротьбу з корупцією», – так депутат мотивував рішення. Таким чином, він провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, на нашому порталі можна прочитати розслідування про те, як «Опозиційний блок» витрачає гроші, виділені з державного бюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: