Чому перший сніг у Києві спровокував транспортний колапс?

Читать на русском
Олександр Сергієнкодиректор центру «Інститут міста»

Насправді, варто визнати, що дороги в Києві почищені. Як обіцяли в «Київатодорі» так і вчинили. Невідомо, вдень чи вночі, але зараз дороги почищені.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив Директор аналітичного центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко, оцінюючи ситуацію в столиці після першого снігопаду та дані, згідно якими за добу сталося понад тисячу ДТП.

«Провина за транспортний колапс на всі сто відсотків лежить на безвідповідальних водіях, які виїхали на дорогу на літній гумі. Про негоду та снігопад синоптики попереджали заздалегідь, так само попереджали про ожеледицю, просили не виїжджати в такому разі на літній гумі, користуватися громадським транспортом», – зазначив Сергієнко.

Також він нагадав про інцидент із поривом труби з гарячою водою.

Перший сніг паралізував Київ: що пишуть у соцмережахПерший же снігопад паралізував Київ, у місті 9-бальні затори та десятки ДТП. Що про це думають у соцмережах, зібрало Слово і Діло.

«15 років «Київенерго» господарювало. При цьому в угоді між містом та «Київенерго було записано, що всі прибутки від господарської діяльності скеровуватимуться на розвиток та модернізацію теплового господарства міста. Питання: як тоді вийшло, що в нас кількість поривів щороку зростає? Це статистика. Тут немає жодної політики», – уточнив фахівець.

Статистика показує, що «Київенерго» своїх обов'язків не виконало, чому є пояснення, підкреслив він.

За його словами, «Київенерго» швидко стало приватною компанією, був утворений холдинг, де були приватні власники.

«Поступово компанія відійшла Ахметову. А приватна компанія завжди орієнтована на отримання прибутку. Ось уся різниця між «Київенерго» та «Київтеплоенерго», яка орієнтована на надання послуг. Те, що зараз стався прорив труби, – провина «Київенерго», – резюмував Олександр Сергієнко.

Що Кличко обіцяв зробити «на благо всіх киян» – за посиланням.

«Слово і Діло» дослідило, як перший сніг паралізував Київ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: