У Києві почалася метеорологічна зима

Читать на русском
Відзначають, що в цьому році метеорологічна зима прийшла в столицю більш ніж на місяць раніше, ніж у минулому році - в 2017 році це сталося 18 грудня.

Метеорологічна зима почалася в столиці передчасно, 13 листопада.

Про це повідомили в метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, пише «Слово і Діло».

Перший сніг паралізував Київ: що пишуть у соцмережахПерший же снігопад паралізував Київ, у місті 9-бальні затори та десятки ДТП. Що про це думають у соцмережах, зібрало Слово і Діло.

«13 листопада середньодобова температура повітря на метеостанції обсерваторії становила -3 градуси за Цельсієм, і за прогнозами Українського гідрометцентру мінусові значення температури повітря будуть триматися й надалі. Стійке зниження середньодобової температури нижче нуля свідчить про початок метеорологічної зими», - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що в цьому році метеорологічна зима прийшла в столицю більш ніж на місяць раніше, ніж у минулому році - в 2017 році це сталося 18 грудня.

«Раніше в Київ зима приходила 20 жовтня в 1920 році, а пізніше - 29 грудня в 2015 році», - додали в обсерваторії.

Атмосферний фронт, який зумовив випадання снігу, зараз знаходиться приблизно над Чернігівською областю. Про це повідомила синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала.

«Найгірше вже позаду, тому що атмосферний фронт, який зумовив випадання снігу в Києві, вже пройшов. Зараз він знаходиться приблизно над Чернігівською областю, там ми зараз спостерігаємо опади. У Києві цієї ночі і завтра вранці ми очікуємо невеликий мокрий сніг, але завтра вдень він вже припиниться», - зазначила Хала.

Вона додала, що в п'ятницю і суботу в столиці не очікуються опади. Температура буде триматися близько нуля за Цельсієм, вітер прогнозують південно-східний помірний.

Нагадаємо, через снігопад в Києві відбулися десятки ДТП.

Також відзначимо, в столиці комунальники вивели спецтехніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: