У Києві оголосили тендер будівництва метро на Троєщину

Читать на русском
Київський метрополітен оголосив тендер на будівництво нової лінії метро на житловий масив Троєщина.

Київський метрополітен оголосив тендер на будівництво нової лінії метро на житловий масив Троєщина.

Про це повдіомляє «Слово і Діло» із посиланням на відповідне оголошення КП «Київський метрополітен» у системі публічних закупівель ProZorro.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє Києву через 5 років метро на ТроєщинуСказано 16 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

У документації зазначено, що йдеться про будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина. Передбачається також облаштування двох електродепо.

Наразі оголошені відкриті торги на кращий проект, його вартість очікується в розмірі 148,5 млн грн. Термін завершення проектних робіт – 2018-2019 роки. Початок аукціону попередньо планується провести 30 листопада 2018 року.

Додамо, що лінія метро має складатися з 14 станцій. Будівництво проводитиметься в дві черги, кожна з яких триватиме 3-4 роки. За попередньою оцінкою КМДА, вартість будівництва – 31,55 млрд грн.

Нагадаємо, в жовтні Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження про будівництво лінії метро від Кільцевої дороги до житлового масиву Троєщина. У пояснювальній записці до документу зазначається, що траса лінії пролягатиме від Кільцевої дороги, через аеропорт «Київ», центральний залізничний вокзал, центральну частину міста, Поділ і Подільським мостовим переходом до житлових районів Троєщини.

Зазначимо, 8 листопада 2018 року в Києві завершився аукціон на кращі пропозиції щодо будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар. Найнижчу ціну за виконання будівництва запропонувало ПАТ «Київметробуд» – 5 млрд 981 млн 268 тис. 736 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: