Макрон в ООН закликав до нової моделі світового порядку

Читать на русском
Модель, при якій ООН лише засуджує порушення основ світопорядку, замість того, щоб його захищати, зжила себе, вважає французький лідер.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав створити нову модель світового порядку замість зразків, що існували після Другої світової війни і які себе зжили.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у вівторок, 25 вересня, виступаючи на 73 сесії Генасамблеї ООН, повідомляє Інтерфакс Україна.

Макрон сумнівається в необхідності розширення ЄСПрезидент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 27 серпня, кажучи про розширення Європейського Союзу закликав задуматися над тим, яку Європу хочуть бачити європейці.

«Настав час подивитися заново на сьогоднішній світ. Світопорядок стикається зі складнощами в саморегуляції: економічні, фінансові і кліматичні проблеми, як і раніше, актуальні», - зазначив Макрон.

З його слів, ООН часто не захищала права, а лише засуджувала їхнє порушення.

Лідер Франції заявив, що світовій спільноті, ймовірно, необхідно «створити нову модель і новий світовий баланс».

«Після Другої світової війни протягом декількох століть ми бачили світовий баланс, який був заснований на блоках країн. Потім це були наддержави. І тепер ми спостерігаємо нову нестабільність у світі, яка характеризується існуванням декількох центрів сили», - зазначив французький лідер.

На його думку, новий світопорядок має базуватися на світовому та регіональному співробітництві.

При цьому президент Франції назвав суверенітет країн і рівність людей найважливішими принципами, які повинні дотримуватися.

Нагадаємо, сьогодні також генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш заявив, що світовий порядок стає все більш хаотичним.

Як відомо, 25 вересня в Нью-Йорку почалися основні заходи сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Весь тиждень у стінах міжнародної організації будуть виступати голови і предста

Зокрема Порошенко і Волкер обговорили в Нью-Йорку ситуацію на Донбасі.

Також Порошенко провів коротку зустріч з польським президентом Дудою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: