Президент Чехії виступив проти угоди ООН із міграції

Читать на русском
Президент Чехії Мілош Земан виступив з критикою глобальної угоди ООН з міграції, яка не передбачає поділу мігрантів на легальних і нелегальних.

Президент Чехії Мілош Земан виступив з критикою глобальної угоди ООН з міграції, яка не передбачає поділу мігрантів на легальних і нелегальних.   За словами чеського лідера, цим пунктом угоди «дуже легко зловжити на практиці», пише «Слово і Діло».

Чехія заради українців відмовилася приймати мігрантівУ чеському уряді не мають наміру брати інших біженців крім українських мігрантів, заявив прем'єр Андрій Бабіш.

«До тих країн, які вже заявили про те, що не підтримують цей пакт, я б додав також Польщу, в якій немає ніяких мігрантів, але її політики заглядають вперед», - наводить слова Земана «РІА Новини».

В кінці серпня прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що країна не буде приймати біженців через наплив мігрантів.

15 липня поточного року в Організації Об'єднаних Націй узгодили текст першого в історії глобального договору про міграцію. Договір, як очікується, може стати ресурсом, який допоможе знайти золоту середину між дотриманням прав людини і забезпеченням суверенітету держав.

У жовтні поточного року низка країн Євросоюзу відмовилися підписувати угоду, оскільки вона може спровокувати нову хвилю міграції. Проти договору виступили Угорщина, Австрія, Чехія і Хорватія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: