Єврокомісар Ган побачив регрес в українських реформах

Читать на русском
Україні необхідно продовжувати боротьбу з корупцією, а також реформи в енергетиці та економіці, вважає єврокомісар.

Єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив про необхідність проведення Україною реформ у низці сфер: енергетиці, економіці та боротьбі з корупцією.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом в п'ятницю, 9 листопада, в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В ЄС оцінили результативність реформи децентралізації в УкраїніГолова представництва Євросоюзу в Україні Гюґ Мінгареллі відзначає успішність реформи децентралізації в Україні.

«Є деякі сфери, де спостерігається певний регрес в нашій співпраці з вашого боку. Я думаю, тут наша позиція зрозуміла. В енергетиці ми не бачимо можливості залишити все без зміни», - сказав Ган.

За його словами, також Україні необхідно продовжувати боротьбу з корупцією.

Разом із тим Ган подякував Гройсману та уряду за проведені реформи, зокрема, охорони здоров'я, державної служби, децентралізації та освіти.

«Були проведені не завжди популярні речі, зокрема, що стосується підвищення тарифів для населення, що дозволило досягти угоди з МВФ, що відкрило шлях для макрофінансової допомоги ЄС», – додав єврокомісар.

Він також відзначив успіхи України в сфері приватизації.

Пізніше в Twitter Хан наголосив на необхідності подальших реформ в Україні, зокрема, економічній галузі.

«Наголосив, що ми маємо побачити більше реформ в економіці, енергетиці та боротьбі з корупцією», – додав єврокомісар.

Зазначимо, виступаючи сьогодні в парламенті, Гройсман заявив, що наведе в країні «реальний порядок» за три місяці, якщо Рада дасть йому більше повноважень.

Раніше єврокомісар закликав покарати винуватців нападів на активістів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: