Гройсман попросить Раду дати йому більше повноважень

Читать на русском
Гройсман впевнений, що після ухвалення таких змін він зможе вирішити проблемні питання в Україні за три місяці.

Очільник Кабінету міністрів України Володимир Гройсман внесе до Верховної Ради законопроект про зміни до закону про посилення повноважень прем’єр-міністра.

Про це він повідомив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пише «Слово і Діло».

Він наголосив, що після ухвалення таких змін зможе вирішити проблемні питання в Україні за три місяці.

«Як будуть політики вирішувати, яка буде система управління – президентська, парламентська, це ваша справа … Я підтримую категорично наведення ладу і порядку в країні. Хочу сказати: прем’єр-міністру й уряду недостатньо повноважень. Тому тимчасово можливо розгляньте. Я внесу (законопроект до парламенту – ред.) про зміни до закону «Про Кабінет міністрів України» про посилення повноважень прем’єр-міністра України … Якщо ви це підтримаєте, я протягом трьох місяців наведу в країні реальний порядок», – підкреслив глава уряду.

Як повідомлялося, Гройсман надішле подання президенту Петру Порошенку про звільнення голів районних державних адміністрацій (РДА), які заважають процесу децентралізації.

Також глава уряду пропонує реформувати Держслужбу у справах ветеранів війни та учасників АТО. За його словами, на сьогодні в парламентській коаліції вирішується питання узгодженої кандидатури на посаду очільника Міністерства у справах ветеранів. Водночас Гройсман зазначив, що ветерани не можуть чекати, коли повноцінно запуститься міністерство.

Нагадаємо, Гройсман виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об'єднання та визначення розвитку територій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: